Tuesday, August 3, 2010

knp adik mesti diaorg cari gaduh?

skrg nie sy cukup pelik coz knp apa yg sy buat mesti tak kena kat mata diaorg semua (ahli kuarga?) diaorg seolah2 nk cari gaduh dengan sy jer coz apa yg sy buat mesti jer tak kena dgn diaorg
sy ckp dgn diaorg,diaorg kata sy membebel walaupun kata2 sy tue benar,sy larang diaorg dan diaorg kata sy mengongkong laha kata2 sy kadang2 buat kakak atas sy kata sy tak hormat kat dia dan pantang dia org bangkang kata2 dia.
dia pernah terfikir tak perasaan sy apabila adik sendiri membangkang kata2 sy? sy hanya ucap sikit jer terus dia labelkn sy membangkang kata2nya. kalo mcm tue biar laa dia terasa coz sy org yg dia blh pijak2kn. sy hanya bg sikit coz tue antara yg sy alami tp dia pernah kaa faham perasaan sy kalo setiap tindakn sy tak ada org (adik) yg hormatinya?
adik bawah sy nie,kalo sy call dia mesti dia putuskn call sy seolah2 sy org yg tak berguna tp kalo kakak or abg yg lain call dia ok jer.
betul kot sy nie tak berguna langsung kat mata diaorg dan sbb tue diaorg blh pijak2 sy nie dan segala perbuatan sy nie tak berguna.
kdgkala bg sy,sy tertanya2 knp sy tak bisu jer coz kalo sy ckp jer,semua kata2 sy salah kat mata diaorg dan waktu tue laa diaorg takkn berasa bersalah kat sy walaupun sy sedar masa tue sy pasti akan sakit hati but sekurang2nya sy tak payah laa luahkn sakit ati sy nie kat diaorg
bg sy skrg nie,ahli kuarga memang nk cari gaduh dgn sy. agak2nya kalo sy mati br ok bebanan sy nie kat diaorg tp sy tak mohon mati. kalo ia berlaku sy akan bg tanda kat diaorg pun

5 comments:

jeBateja said...

Uikkk...awat hang ni...perasaan hang je kot...air yg di cincang...tak kan putuih....ahakz

jeBateja said...

Uikkk...awat hang ni...perasaan hang je kot...air yg di cincang...tak kan putuih....ahakz

fazna @ fazenah @ fazana @ fazanah @ faz @ na said...

sy tak perasan dan nie mmg cabaran tok sy yaa jebat

youarepsychosos said...

huuu..biasa lah tu faz..bila ada adik beradik ramai..macam2 perangai..faz jaga kesihatan diri tuh baik2..besok kalau ada family sendiri...bentuk lah keluarga faz tu baik2..belajar drpd pengalaman hidup kita jgk kan? heheh :D

fazna @ fazenah @ fazana @ fazanah @ faz @ na said...

ok pg coz sy mmg suka sgt berbalah kalo org nk berbalah dgn sy. hahahaha